Visning av miljonprogrammets Tensta 1969

Foto bildgalleri: Alexander Mahmoud.
Öppettid
Lördag 24 mars

13.00–14.00 & 14.15–15.15

100 kronor

Per visning

Biljetterna släpps 16 januari

Tensta

Samlingsplats står på biljetten

Utforska familjen Arturssons tre rum och kök som återskapats med tidstypisk inredning, tapeter och praktiska halvfabrikat i den toppmoderna kylen.

Tensta var en av många stadsdelar som växte upp efter det att riksdagen beslutat att bygga en miljon nya bostäder under tio år. Efter bara drygt två års byggtid kunde de första hyresgästerna flytta in på Kämpingebacken 13 i januari 1969. Det var mest unga familjer som flyttade in och de kom till en byggarbetsplats.

Under visningen får du höra om de som bott i lägenheten och om tiden då människor landade på månen, Olof Palme blev statsminister och vi kunde fortfarande betala med 1-öringar. Svensk TV fick två kanaler och Pippi Långstrump blev en enorm tittarsuccé.

Efter visningen, som tar cirka en halv timme, finns det gott om tid att gå runt på egen hand och titta på alla föremål och reflektera tillsammans med våra guider och andra besökare.

Guide: Sara Danielsson, museipedagog

Foto: Lennart af Petersens, september 1971.

Visningar vintern 2018

Lördag 24 februari 13.00–14.00 & 14.15–15.15
Lördag 24 mars 13.00–14.00 & 14.15–15.15

Det går bra att besöka lägenheten med rullstol eller barnvagn.

Visning av lägenheten kan även bokas för grupp

Pressklipp

Miljonprogrammet: När Tensta löste bokrisen Tidningen Mitti har träffat Irene Arthursson vars hem Stadsmuseets återskapat.

Här har tiden stått stilla sedan 1969 Nyhetsbyrån TT guidas i lägenheten av Elisabeth Brenning.

Välj och vraka bland vinterns program!