Glömda drakar och skatter

Utomhusskulptur av en riddare i rustning till häst som höjer sitt svärd mot en drake.
Under den slingrande turen bland gränderna får du bland annat möta Sankt Göran och draken.
Öppettid
Tisdag 2 januari

Guide: Anna Lilliehöök, museipedagog

50 kronor

Köp biljett

Gamla stan

Mötesplats står på biljetten

Följ med Medeltidsmuseet på skattjakt för barn i Gamla stan! Med hjälp av en karta, lite problemlösning och ledtrådar ur historien går turen genom smala prång och gränder.

Fakta kring medeltidens stad blandas med upptäckarlust och lekfullhet. Under vandringen möter vi uppgifter ska lösas för att tillsammans komma vidare.

Vi får höra om hur barn lekte, hur en modig drottning kämpande, om sagor, legender och hemliga källarrum. Med på turen har vi föremål som man kan känna på.

Rekommenderad från cirka 6 år.

Vandringar hösten 2017/vintern 2018

tisdag 31 oktober 14.00–15.30 (höstlovet)
torsdag 2 november 14.00–15.30 (höstlovet)
tisdag 2 januari 14.00–15.30 (jullovet)

På grund av kullerstenar och trappor utan ramp är tillgängligheten begränsad för personer med barnvagn eller rullstol.

Programtips