Öl i Stockholm

Interiör av välskött lokal med äldre män som sitter med glas vid bord. De ser ut att trivas.
Från lugna diskussioner till livliga debatter. Bland nya och forna vänner, här på Kafé Uven på Hornsgatan 84. Foto: Carl Heideken/Stadsmuseet, strax före stängningen augusti 1980.
Öppettid
Torsdag 21 december

100 kronor

Köp biljett

Norrmalm

Samlingsplats står på biljetten

Ölvandring! Vi följer ölets historia på en tur mellan Norrmalms hallar, hak och bryggerier.

Vi berättar om stockholmsölets historia, nutid och kanske framtid. Hör om klassiska ölkaféer, ”pilsnergubbar” och den tid då varje stadsdel hade ett eller flera bryggerier. Hur har ölet smakat genom århundradena? Hur var det med alkoholstyrkan? Och vilken roll spelade egentligen ölframställningen vid stadens brandbekämpning?

Guide: Michael Ketzel, museipedagog

Vandringar vintern 2017/2018

Torsdag 21 december 18.00–19.30
Onsdag 3 januari 18.00–19.30

Tips: Ölkaféer i Stockholm

Läs om de så kallade ölkaféerna som fortfarande fanns kvar 1982. Servitriserna berättar om sin arbetsplats och om sina gäster. En del gäster hade flyttat från kvarteret men åkte ändå in till ölkaféet för att det kändes som hemma. För många av gästerna var det en fast punkt i tillvaron. 10 sidor. Hämta pdf hos Stockholmskällan

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.

Denna vandring kan även bokas för grupp

Välj och vraka bland vinterns program!