Världsarvet Skogskyrkogården

Stigar, stenar och trädens placering är noga utvalda på Skogskyrkogården. På bilden syns Meditationslunden på Almhöjden.
Öppettid
Söndag 15 oktober

100 kronor

Köp biljett

Enskede

Samlingsplats står på biljetten

Det finns en tanke bakom allt vi ser på arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz världsberömda kyrkogård. Följ med och upptäck detaljerna som gör skillnad!

Varför ser Sju brunnars stig ut som den gör? Vad är tanken med stenmönstret framför bänkarna i Heliga korsets kapell? Och varför sticker man in nyckeln i ögat på en dödsskalle för att öppna Skogskapellet?

Skogskyrkogården finns sedan 1994 med på Unescos världsarvslista och räknas till en av den moderna arkitekturens viktigaste skapelser.

Kyrkogårdens unika förening av det nordiska landskapet, arkitekturen och de enastående utsmyckningarna gör platsen till ett kulturhistoriskt arv av stor internationell betydelse och en föregångare för begravningsplatser över hela världen.

På denna konst-, kultur- och arkitekturvandring genom Skogskyrkogården gör vi även besök i några av dess fem kapell.

Under sommaren är Visitors center öppet med kafé, utställning och information, för tider se Skogskyrkogårdens webbplats

På Visitors center kan du fika och samtidigt få veta mer om Skogskyrkogården. Foto: Susanne Hallmann.

Vandringar sommar 2017

Vandring på svenska varje söndag maj–oktober, 13.00–15.00. Även på engelska varje söndag juni–september, 10.30–12.30.

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.

Denna vandring kan även bokas för grupp