Sittvandring i Fogelströms Stockholm

Ett häfte med märket Res med mig: Per Anders Folgelström, Stockholm –staden vid vattnet
Foto: Mattias Ek.
Öppettid
Onsdag 20 september

50 kronor

Köp biljett

Medeltidsmuseet

Norrbro, Strömparterren

Vi låter texter från Fogelströms egen guidebok och gamla fotografier föra oss genom 50-talets stad – utan att röra oss en meter!

Han är mest känd som romanförfattare, men Fogelström skrev bland annat även en reseskildring, ”Stockholm – staden vid vattnet”. Den kom ut 1960 och guidar läsaren i sex kapitel genom ett sommarvackert Stockholm.

Vi öppnar reseguiden och du får under bildföreläsningen höra utdrag ur boken ackompanjerat av fotografier från tiden ur våra samlingar.

Vi tar oss runt bland innerstadens gator och får samtidigt en inblick i Fogelströms tankar om stadens kulturvärden, hur de kan bevaras och utvecklas med tiden.

Föreläsare: Tina Rodhe, museichef Medeltidsmuseet

I samarbete med Samfundet S:t Erik

Sittvandringar hösten 2017

(Biljetter släpps 19 september)