Perennparken i Skärholmen

Köp biljett

Skärholmen

Samlingsplats står på biljetten

Hämta inspiration till att skapa din gröna oas – på din egen täppa, balkong eller innergård.

Mellan hyreshusen en liten promenad bort från centrum ligger Perennparken, designad av Piet Oudolf, en av värdens mest inflytelserika trädgårdsdesigner. Bland annat ligger han bakom High Line i New York. I Perennparken har han samarbetat med Stefan Matson, känd för att ha designat parker i Enköping, bland annat Drömparken.

I Perennparken vajar gräs i olika former och bildar en drömsk struktur till de blommande perennerna. Perennparken är vacker oavsett vilken tid på året det är, vilket är ett av Piet Oudolfs signum.

Vi tittar på områdets 60-tal olika sorters perenner och pratar om hur de kan kombineras och vad man kan tänka på när man väljer. Vi ser hur parken är designad och hur man arbetat med olika former, färger, höjder och strukturer.

Vandringen handlar också om att det kommunala bolaget satsar på en park just här och hur det gröna kan lyfta ett område på olika sätt, socialt, ur hälsosynpunkt med mera.

Guide är Ulrika Flodin Furås, trädgårdsjournalist och stadsodlare. Hon designar, anlägger och underhåller också stadsodlingar, bland annat för Spritmuseum och Naturhistoriska Riksmuseet.

Vandringar i sommar

Tisdag 20 juni 18.00–19.30
Måndag 7 augusti 18.00–19.30
Måndag 21 augusti 18.00–19.30

Det går bra att ta sig fram med rullstol eller barnvagn.