Världsarvet Skogskyrkogården

Stigar, stenar och trädens placering är noga utvalda på Skogskyrkogården. På bilden syns Meditationslunden på Almhöjden.
Öppettid
Söndag 21 maj

100 kronor

Köp biljett

Enskede

Samlingsplats står på biljetten

Det finns en tanke bakom allt vi ser på arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz världsberömda kyrkogård. Följ med och upptäck detaljerna som gör skillnad!

Varför ser Sju brunnars stig ut som den gör? Vad är tanken med stenmönstret framför bänkarna i Heliga korsets kapell? Och varför sticker man in nyckeln i ögat på en dödsskalle för att öppna Skogskapellet?

Skogskyrkogården finns sedan 1994 med på Unescos världsarvslista och räknas till en av den moderna arkitekturens viktigaste skapelser.

Kyrkogårdens unika förening av det nordiska landskapet, arkitekturen och de enastående utsmyckningarna gör platsen till ett kulturhistoriskt arv av stor internationell betydelse och en föregångare för begravningsplatser över hela världen.

På denna konst-, kultur- och arkitekturvandring genom Skogskyrkogården gör vi även besök i några av dess fem kapell.

Under sommaren är Visitors center öppet, för tider se Skogskyrkogårdens webbplats

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.

Guidade vandringar

Vandring på svenska varje söndag maj–september 13.00

Guided tours in English every Sunday at 10.30am July–September

Välj och vraka bland hundratals program i sommar!

• Öppetider

Stadsmuseets byggnad är stängd för ombyggnad. Vi öppnar igen 1 november 2018.

Läs om ombyggnaden av Stadsmuseet hos fastighetskontoret

• Stadsmuseet på vift 2015–2017

Under stängningen flyttar vi ut vår verksamhet på stan!

Stadsmuseet dyker upp på andra museer, Faktarummet flyttar in hos Stadsarkivet och vi har vårt största stadsvandringsprogram någonsin!

Se vad som händer i kalendariet

stadsmuseet@stockholm.se

Telefon till stadens växel
    08-508 316 00 (kontorstid)

Fler kontaktuppgifter
    Leveransadresser, Faktarummet, chefer, byggnadsärenden, frågor om bokningar och konferenser.

Håll dig uppdaterad om vad som händer på museet. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Följ Stadsmuseet