Utsåld: Om kriget kommer

Ett smalt bergsrum med rör och skenor för kablar.
Foto: Elisabeth Boogh/Länsmuseet i Stockholm.
Öppettid
Torsdag 23 feb 18.00–19.15

Åldersgräns 10 år, legitimation måste visas upp!

100 kronor
Biljetterna släpps 15 maj

Köp biljett

Södermalm

Samlingsplats står på biljetten

Vandringen denna dag är slutsåld, liksom den 28 april. Det finns ett fåtal biljetter kvar till den 25 maj.

Följ med till kalla krigets Stockholm och besök ett underjordiskt bergrum med ledningscentral och skyddsrum.

Under kalla kriget levde människor med hotet om kärnvapenkrig. I Stockholm skapades en mängd bergrum, utrustade för att kunna skydda viktiga samhällsfunktioner i händelse av en kärnvapenattack. Många av de underjordiska bergrummen finns kvar än idag, ofta med nya funktioner.

I denna vandring får du veta mer om de hemliga anläggningarna samt besöka den tidigare ledningscentralen Pionen under Vitabergsparken, som idag fungerar som serverhall för företaget Bahnhof.

Guide: Per Olgarsson, byggnadsantikvarie

Vandringar i vår

Torsdag 23 februari 18.00–19.15
Fredag 28 april 17.00–18.15
Torsdag 25 maj 18.00–19.15

Vandringen är inte tillgänglig för personer med rullstol eller barnvagn på grund av trånga utrymmen.

Ett gammalt fotografi med snöig brygga och segelfartyg. Text: Vintra med Stadsmuseet.