Skapande broderi Stockholm kommenterar Skuggsidan

broderi föreställandes bland annat man med kamera vid en pool.
"Pedofilen" av Ingela Gréau.

Inget motiv är för svårt för att inte kunna uttryckas i broderi.

Några verk utgår från kvinnans utsatthet, andra från barnens, medan ytterligare några har skildrat offren, droger eller de kvinnor som dömdes för häxeri på 1600-talet.

Skapande broderi Stockholm är en förening som verkar för ett fritt skapande broderi. Medlemmarna vill såväl sprida kunskap om broderiets traditioner som verka för ett fantasifullt nyskapande. Till utställningen Skuggsidan, som handlar om brott, straff och trygghet i Stockholm, har ett trettiotal textila verk skapats som kommentarer till utställningens ämnen.

Föreningen Skapande broderi Stockholms webbplats

Utställning visades 3 maj–29 augusti 2015.

• Öppetider

Stadsmuseets byggnad är stängd för ombyggnad. Vi öppnar igen 1 november 2018.

Läs om ombyggnaden av Stadsmuseet hos fastighetskontoret

• Stadsmuseet på vift 2015–2017

Under stängningen flyttar vi ut vår verksamhet på stan!

Stadsmuseet dyker upp på andra museer, Faktarummet flyttar in hos Stadsarkivet och vi har vårt största stadsvandringsprogram någonsin!

Se vad som händer i kalendariet

stadsmuseet@stockholm.se

Telefon till stadens växel
    08-508 316 00 (kontorstid)

Fler kontaktuppgifter
    Leveransadresser, Faktarummet, chefer, byggnadsärenden, frågor om bokningar och konferenser.

Håll dig uppdaterad om vad som händer på museet. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Följ Stadsmuseet