Boka för grupp, Asplunds pärla: Stadsbiblioteket

Observatorielunden. Kvinna och barn går hand i hand längst med plaskdamm. Stadsbiblioteket i bakgrunden.
Foto: Svenska Dagbladet, 1944.

Lär känna klassikernas klassiker inom svensk arkitektur: Gunnar Asplunds stadsbibliotek.

Stadsbiblioteket vid Sveavägen invigdes 1928 och blev snabbt en arkitektonisk ikon.

Under tiden som byggnaden projekterades var en ny stil på väg: modernismen. Gunnar Asplund influerades av det nya, men drag av de tidigare stilarna nationalromantik och nyklassicism finns kvar. Förutom själva byggnaden stod Asplund även för inredningen. Till sin hjälp hade han av några av tidens största konstnärer. Själv formgav han bland annat utlåningsdiskar, lampor och möbler.

Under visningen får du upptäcka Asplunds alla detaljer som ger upplevelsen av byggnaden en särskild klang och fortsätter att fascinera.

Gruppbokning

Boka för grupper upp till 20 personer. Läs mer om priser och bokning

Det går bra att ta sig fram med barnvagn och rullstol.

I samarbete med Stockholms stadsbibliotek